100%
natuurlatex

Een puur natuurlijke grondstof
met een CO2 - reducerend karakter

latexcup-in-handen

100% natuurlatex

Rivièra Beds is de enige producent in Europa die vanuit speciaal geselecteerde natuurlatex eigen producten ontwikkelt en fabriceert.

De 100% zuivere natuurlatex – een puur natuurlijke grondstof met een CO2-reducerend karakter – komt als melk onze fabriek binnen en wordt verwerkt tot duurzame halffabricaten. Deze worden vervolgens gebruikt in onze (top)matrassen, boxsprings en kussens. 

Hevea Foam®
natuurlijk en duurzaam

De basis voor onze Hevea Foam®-natuurlatex is het melksap uit de Hevea brasiliensis, of te wel de Braziliaanse rubberboom. Al komt de latex die wij gebruiken niet uit Brazilië, maar van speciaal door ons geselecteerde rubberplantages in Maleisië en Thailand.

Natuurlatex is van nature schoon, gezond en duurzaam. En daarmee uitermate geschikt als hoofdingrediënt in onze (top)matrassen, boxsprings en kussens.

De rubberboom heeft een hoog CO2-opnamevermogen en produceert veel zuurstof. De vloeibare latex komt uit Azië, maar de natuurlatex zelf wordt in Nederland gefabriceerd. Het gehele proces is daardoor zeer duurzaam, milieuvriendelijk en CO2-reducerend.

 

HEVEA-FOAM-druppel2-500px

100% kwaliteit

We zorgen altijd voor een constante aanlevering van superieure kwaliteit gecentrifugeerd latex. Onze latex is 100% natuurlijk, zonder fossiele of synthetische toevoegingen!

Deze hoge kwaliteit is goedgekeurd volgens internationale normen (QUL, ECO Institut en TÜV Rheinland) en wordt in alle stadia - van productie tot eindproduct - gecontroleerd.

QUL-logo
ECO-logo
TUV-Rheinland

Onze eigen Research & Development

Het productieproces van latex is delicaat en kent veel variabelen (zoals schuimopbouw, schuimstabiliteit, geleren en vulkaniseren) die van invloed zijn op de kwaliteit van het uiteindelijke product. Onze R&D-afdeling doet daarom voortdurend onderzoek naar de verbetering van deze procesvariabelen. Verschillende grondstoffen en procesconfiguraties worden daarbij getest om de verwerkbaarheid en het eindproduct blijvend te verbeteren.

Wil je meer weten over onze 100% natuurlijke Hevea Foam®-latex?

Natuurlatex is zeer duurzaam,
milieuvriendelijk en CO2-reducerend