Werken bij Rivièra Beds

Sinds 1952 gepassioneerde en ambachtelijke makers van slaapsystemen

WERKEN BIJ RIVIÈRA

Rivièra Beds is een Nederlands familiebedrijf dat sinds 1952 met veel passie, vakmanschap en natuurlijke materialen eigen slaapsystemen ontwikkelt en produceert. Met als belangrijkste doel: slapen op onze bedden moet een feest zijn!

Wij doen er alles aan om een betrouwbare werkgever, leverancier en afnemer te zijn. Wij zijn flexibel, persoonlijk, klantgericht en loyaal in onze samenwerkingen. Dat is ‘the human touch’ van Rivièra Beds: eerlijke producten die met passie en vakmanschap zijn gemaakt door mensen voor mensen. Samen maken we het verschil!

Ontdek de werkervaringen en verhalen van onze medewerkers. Wat maakt voor hen Rivièra en hun werk bijzonder? Waar vinden zij in het bedrijf ‘the human touch’ van Rivièra terug?

“Hier heerst een familiecultuur, je kan bij echt iedereen aankloppen.”

Bijan
8 jaar werkzaam bij Rivièra
Verkoopcoördinator

Bijan is werkzaam als verkoopcoördinator binnendienst. Zelf omschrijft hij zijn functie als: ‘manusje-van-alles’. Alles wat met verkoop te maken heeft, komt op zijn bord terecht. In contact zijn met klanten, productieplanningen maken en het ondersteunen van de serviceafdeling zijn taken die voor Bijan niet vreemd zijn.

Rivièra is voor hem een unieke werkplek: “Je bent direct van A tot Z betrokken bij de producten die hier de deur uitgaan, dat is echt zo.” Volgens hem beleef, ruik en zie je bij Rivièra wat je produceert. De lijntjes zijn er kort, dat vindt Bijan fijn: “Hier heerst een familiecultuur, je kan bij echt iedereen aankloppen.” Dat is volgens hem ‘the human touch’, dat je ook persoonlijke zaken kan delen met collega’s.

Maar ook de kantoorhumor en de ruimte voor een grap, zijn volgens Bijan bijkomstigheden die werken bij Riviera extra kleur en elan geven. Dat hij samenwerkt met meer dan 14 nationaliteiten binnen het bedrijf is volgens hem uniek.

Havva
24 jaar werkzaam bij Rivièra
Atelierspecialist

Havva werkt al bijna 25 jaar met veel plezier in het atelier van Rivièra. Werk en plezier zijn hier volgens haar onafscheidelijk. “Het is een warme omgeving, waar iedereen geaccepteerd wordt en zichzelf kan zijn. Er wordt veel gelachen.” In het ambachtelijke atelier naait, stikt en snijdt zij samen met haar collega’s matrashoezen.

Elk product waar zij haar hand aan legt, is in haar ogen uniek. Hawa is trots op ‘haar product’ en ziet het als haar eigen. Ze streeft naar perfectie en het creëren van de beste kwaliteit. Als Havva ziet en voelt dat haar producten perfect zijn, weet zij dat de klant kan genieten van een comfortabele nachtrust. De klant slaapt op een Rivièra-matras, waarin zij ‘haar’ maatwerk terugziet.

“Ik ben trots op wat ik maak, ik zie het als mijn eigen product!”

“een hoofdbord van de Nachtwacht op ware grootte. Waar maak je dat nou mee?”

John
8 jaar werkzaam bij Rivièra
Leidinggevende boxspring productie

John kwam 8 jaar geleden via een uitzendbureau aan het werk bij Rivièra. Na zijn eerste drie weken binnen de boxspring-afdeling, ontving John het aanbod om te blijven. Die uitdaging greep hij met beide handen aan.

‘The human touch’ van Rivièra zag hij al in zijn eerste maand terug. Rivièra hielp hem bij het verkrijgen van een woning voor hem en zijn jonge gezin. In de jaren die hierop volgden kreeg John de kans om binnen nagenoeg alle productieafdelingen ervaring op te doen en van waarde te zijn. Inmiddels is hij doorgegroeid tot leidinggevende op de boxspring afdeling, daar waar het Rivièra-avontuur voor hem 8 jaar geleden is begonnen.

John prijst het ambachtelijke aspect van zijn werk en is trots op alles wat hij met Rivièra maakt. Met veel enthousiasme laat John zijn vrienden en familie vaak foto’s zien van de producten waar hij en zijn collega’s aan werken: “Zoals bijvoorbeeld een hoofdbord van de Nachtwacht op ware grootte. Waar maak je dat nou mee? Over 25 jaar herinner ik mij dat project nog!”

Bert
8 jaar werkzaam bij Rivièra
Inkoper en werkvoorbereider

Bert is 8 jaar geleden via via bij Riviera terecht gekomen. Hij begon als productiemedewerker op de Latex-afdeling en heeft zich vervolgens binnen het bedrijf doorontwikkelt. Mede dankzij verschillende coaching trajecten die Rivièra hem aanbood. Hierdoor is hij erachter gekomen wie hij is en wat hij allemaal in zich heeft. Uiteindelijk werd hem zelfs een studie aangeboden; “Ik ben Rivièra dankbaar voor de kans dat ik mijzelf hier kon ontwikkelen, dat vind ik heel bijzonder.” Vandaag de dag werkt Bert op kantoor als inkoper en werkvoorbereider.

De ervaringen en veelzijdige taken van zijn eerdere werkzaamheden binnen verschillende productieafdelingen, helpen hem in zijn huidige functie. Bert werkt veel samen met productieleider Rob en is een belangrijke spil tussen de productie, binnendienst en directie.

Hij vindt het leuk om met al zijn collega’s in contact te zijn en geniet van de diversiteit van zijn functie. Trots is Bert op zijn bijdrage aan het verbeteren van de operationalisering van het voorraadbeheer, dankzij een door hem ontworpen systeem.

“Ik ben Rivièra dankbaar voor de kans dat ik mijzelf hier kon ontwikkelen, dat vind ik heel bijzonder.”

Wil je graag onze vactures zien?